Centrotrans predstavio novi sistem elektronske naplate karata vrijedan više od milion KM


“Danas imamo čast da vam predstavimo elektronski sistem naplate u koji Centrotrans ulaže više od milion KM. Dugogodišnji rast i napredak, pored kvalitetnog i stručnog kadra, možemo zahvaliti inovacijama, novim tehnologijama, prilagođavanju tržišnim uvjetima rada te posvećenosti svojim putnicima”, izjavio je Safudin Čengić, direktor Centrotransa.

Kazao je da je i ranije planirano opremanje autobusa sistemom elektronske naplate karata, ali da, iako Kanton Sarajevo tri godine najavljuje uvođenje ovog sistema i jedinstvenog tarifnog sistema, to do danas nije urađeno.

“Svjesni smo da na području KS treba biti jedinstven saobraćajni i tarifni sistem koji bi obuhvatio sva prijevozna sredstva i nadamo se da će to biti realizirano tokom sljedeće godine i da će naša vozila biti uključena u taj sistem”, kazao je Čengić.

Testna faza rada elektronskog sistema naplate bit će realizirana tokom oktobra, bit će analizirana funkcionalnost ovog sistema. Druga faza je uvođenje plaćanja bankovnom karticom, koja je planirana za sljedeću godinu, a treća faza je uvođenje videonadzora i brojača putnika u svakom vozilu. Četvrta faza je integracija u sistem Kantona Sarajevo, odnosno integracija u jedinstveni tarifni i saobraćajni sistem u KS.

“Želimo zahvaliti kompaniji CamCard iz Turske koja je implementirala ovaj sistem u 50 velikih gradova širom svijeta, MasterCardu koji je partner u implementaciji plaćanja putem bankovne kartice, BH Telecomu kao operateru koji osigurava internet komunikaciju i UniCredit banci, partneru u kartičnom poslovanju. Posebna zahvalnost ide i za naše inžinjere, električare, referente i drugo osoblje koje je u vrlo kratkom roku instaliralo kompletnu opremu i osiguralo da sutra počne primjena testne faze projekta”, zaključio je Čengić.

Na kraju je dodao da uvođenjem ovog sistema Centrotrans osigurava kvalitetnu uslugu putnicima i lakši rad voznom osoblju.

Share

3
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
nvvtvqqedBradleyUpsekznshzwyjx Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
znshzwyjx
Guest
znshzwyjx

Cool, long searched

BradleyUpsek
Guest
BradleyUpsek

Досудебная и судебная автоэкспертизы любой сложности, Оценка рыночной стоимости транспртных средств
http://avtocenka.arkada23.ru У меня было ДТП, не знаю что делать…

Боюсь, что страховая по ОСАГО мало заплатит.

nvvtvqqed
Guest
nvvtvqqed